SliderMN Više

Odabrano pobjedničko idejno rješenje za ulcinjski gradski stadion (foto)

Prej tvteuta15:38 7 Jun 2023

Na sajtu Opštine Ulcinj objavljeni su pobjednički radovi konkursa za idejno arhitektonsko rješenje gradskog stadiona u Ulcinju. Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je na svom fejsbuk profilu podijelio fotografije idejnog rješenja uz potvrdu da je „ovo samo prvi korak ka ostvarenju ambicioznih projekata uz podršku Fudbalskog saveza Crne Gore, Vlade i lokalnog rukovodstva.“

„Imovinski i administrativni problemi su brzo i efikasno riješeni, obezbjeđujući okončanje ovog dugogodišnjeg sna. Mladi talenti će sada imati mjesto za ispoljavanje svojih sposobnosti, a sport će dobiti svoj dom, čineći Ulcinj modernijim gradom. Ulcinj će napokon dobiti stadion koji zaslužuje, predstavljajući simbol naše posvećenosti razvoju i napretku“, navodi se u objavi Bajraktarija.

Najbolje radove odabrao je žiri u sastavu:  Muho Uruči (glavni gradski arhitekta Opštine Ulcinj, predsjednik žirija),  prof. dr. Ljubiša Folić (dipl.ing.arh, član žirija),  prof. dr. Bujar Demjaha (dipl.ing.arh, član žirija), Iva Petković (dipl.ing.arh, članica žirija),  Mentor Lunji (dipl.ing.građ, član žirija), Mehmed Mila (dipl.ing.arh, član žirija) i  Momir Đurđevac, (generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore).

Nakon detaljnog razmatranja i ocjene radova, žiri je jednoglasno odlučio da dodjeli prvu i drugu nagradu, a da treću nagradu ne dodjeljuje. Pobjednički rad i nagradu od 20.000 eura osvojio je tim iz Beograda, predvođen arhitektom Bojanom Jovančevićem. Drugu nagradu i 12 hiljada eura osvojio  je rad arhitekata sa Kosova (Maden group L.L.C. Kosovo).

Pogledajte u nastavku još fotografija pobjedničkog rada:

 

  • 1

    Radio