AKTUELNO Više

Odabrano idejno rješenje za izgled vrtića u Ulcinju, imaće najveću površinu za dječje igralište

Prej tvteuta16:13 4 Jul 2019

Konkursni žiri Ministarstva održivog razvoja i turizma sagledao je  devetnaest prispjelih radova za izradu idejnog rješenja vrtića i jaslica u Ulcinju, u Ulcinjskom polju. Većinom glasova odabrano je idejno rješenje grupe od troje arhitekata, koje je ujedno osvojilo novčanu  nagradu od osam hiljada eura, dok su nagrađeni drugi i treći radovi, prema bodovnoj listi. Glavni gradski arhitekta Opštine Ulcinj i  član Konkursnog žirija Aleksandar Dabović kazao je da je od ukupnog broja pristiglih radova, samo jedan bio autorski rad arhitekata iz Ulcinja.
Budući izgled vrtića je prema mišljenju žirija jednostavan, kompaktan i imaće jednu od najvećih površina za dječje igralište.

„Vrtić je racionalno dizajniran, kompaktan, jednostavan, sa klasičnim detaljima što investiciju čini niskom. Pobjednički projekat će imati jednu od najvećih površina za dječje igralište sa veoma dobrim enterijerom“, stoji u odluci Žirija. 

Autori nagrađenog  rada će u roku od 30 dana morati dostaviti dokumentaciju sa dopunama i korekcijama prema preporukama žirija, a za čem će saglasnost dati Glavni gradski arhitekta, dok će nakon toga biti objavljeni i drugi tenderi za izvođenje radova. Prema najavama Ministarstva prosvjete, početak izgradnje novog vrtića i jaslica u Ulcinju može se očekivati već s jeseni, a  procijenjena vrijednost iznosi oko 850.000 eura. Cjelokupna investicija će se  finansirati   iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope.

  • 1

    Radio