AKTUELNO Više

Od sjutra skuplji hljeb

Prej tvteuta12:21 9 Januar 2022

U Crnoj Gori bijeli hljeb će se od sjutra prodavati po višoj cijeni, a cijena vekne neće prelaziti 0,65 eura. Vekna bijelog hljeba do sada je koštala 0,50 eura.

“Predstavnici industrijskih pekara, velikih trgovačkih lanaca, Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore, na zajedničkom sastanku, održanom 23. decembra u Privrednoj komori, usaglasili su da preporučena maloprodajna cijena osnovne vrste hljeba ne prelazi 0,65 eura/vekni”, saopšteno je krajem prošle godine iz Privredne komore.

Grupacija proizvođača pekarskih proizvoda pri Privrednoj komori Crne Gore je pozdravila Odluku Vlade Crne Gore da ne produži važenje Uredbe o limitiranju cijene osnovne vrste hljeba, koja je, kako su tvrdili pekari, nanijela značajne gubitke ovoj proizvodnji u posljednja tri mjeseca 2021. godine.

“Ova preporuka je izraz zajedničke brige i društvene odgovornosti svih učesnika, a prije svega industrijskih pekara i trgovačkih lanaca da ne određuju ekonomski opravdanu cijenu do 0,70€/vekni, uvažavajući time i dati socio-ekonomski trenutak”, pojasnili su ranije iz PKCG.

  • 1

    Radio