AKTUELNO Više

Od danas zabrana saobraćaja za teretnjake preko 7,5 tona

Prej tvteuta08:55 15 Jul 2021

Od danas (15.07.) do 1. septembra 2021. godine privremeno se zabranjuje saobraćaj teretnih motronih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Saobraćaj se zabranjuje svakim danom od 17.00 do 22.00 časa na djelovima magistralnih puteva:

  1. M-2: Podgorica – Sotonići – Petrovac;
  2. M-2 i M-4: granični prelaz Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – granični prelaz Sukobin;
  3. M – 2.3: Podgorica – Cetinje – Budva.

Usljed očekivane pojačane frekvencije saobraćaja u narednom periodu, na pojedinim putnim pravcima u Crnoj Gori i postojanja mogućnosti za njegovim otežanim odvijanjem, u cilju stvaranja neophodnih preduslova za nesmetan promet saobraćaja ljudi, vozila i roba, zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7.5 tona od 15. jula do 1. septembra 2021. godine na navedenim djelovima magistralinih puteva.

Ova zabarana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze kvarljivu robu.

Takođe, zabrana saobraćaja teretnih vozila na dionici iz tačke 2. se ne osnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na djelu magistralnog puta M-2 granični prelaz Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

  • 1

    Radio