SliderMN Više

Obuka za senzorsku ocjenu kvaliteta djevičanskih maslinovih ulja  – Prvi crnogorski panel

Prej tvteuta09:05 25 Maj 2023

U Baru se u prostorijama Biotehničkog fakulteta u periodu od 24. do 27. maja 2023. godine  održava obuka za senzorsku ocjenu kvaliteta djevičanskih maslinovih ulja. Obuku uz podršku Biotehničkog fakulteta i Prvog crnogorskog panela za senzorsku ocjenu kvaliteta maslinovog ulja organizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Za Prvi crnogorski panel a i za mnogobrojne maslinare i uljare ova obuka ima veliki značaj. Obuku vodi  Doc dr Mirela Žanetić voditeljica panela Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša. Više od dvadeset polaznika iz Bara, Budve, Podgorice i Ulcinja pažljivo prati edukaciju koja se sastoji iz teorijskih i praktičnih sadržaja.

Od polaznika obuke se očekuje da nakon četiri dana napornog rada budu sposobni da prepoznaju osnovne pozitivne i negativne osobine  maslinovog ulja te da budu u mogućnosti da razdvoje kvalitetno maslinovo ulje od onoga koje to nije te da steknu preduslove za polaganje testa fiziloške sposobnosti ocjenjivača.

Stalna i kontinuirana edukacija je od velikog značaja za uspješan rad Panela i korak bliže ka pokretanju njegove akreditacije.

 

  • 1

    Radio