AKTUELNO Više

Objavljeni su dokumenti koji dokazuju zloupotrebu sredstava i nadležnosti bivšeg predsjednika Opštine Ulcinj

Prej tvteuta10:13 29 Septembar 2016

Potpredsjednici Opštine Ulcinj Hadixha Gjoni i Arian Murati na današnjoj konferenciji za novinare su objavili zloupotrebu nadležnosti i štetu koju je bivši predsjednik Opštine prouzrokovao budžetu Opštine Ulcinj – građanima Ulcinja. Potpredsjednica Gjoni koja je ujedno i članica radne grupe za praćenje rada komunalne policije, kazala je da nakon telefonskih poziva i prijave građana o radovima na animalsnkom području, komisija obišla teren i ustanovila je da na magistralnom putu Ulcinj-Sukobin, ispred restorana „Kristal“ iskopano zemljište za postavljanje javne rasvjete, i na lokalitetu Vačare na seoskom lokalitetu Draginje pronađeno je 30 stubova javne rasvjete dužine 9 metara, dok je u blizini istih takođe iskopano zemljište i pripremljen teren za njihovo postavljanje.

Potpredsjednica Gjoni je kazala da se radovi obavljaju bez dozvole i znanja nadležnog sekretarijata opštine Ulcinj. Ona je takođe dodala da je Opština aktivno angažovana u poboljšanju infrastrukture u svakom naselju grada ali se to mora adekvatno isplanirati, i takve investicije se moraju sprovesti od nadležnih organa pod stručnim nadzorom.

O ovoj temi je govorio i potredsjednik Murati koji je nadležan za praćenje rada Sekretariata za finansije. On je ukazao na grubo kršenje zakona i zloupotrebu službenog položaja bivšeg predsjednika opštine Ulcinj, koji je svojim aktivnostima po ovom osnovu oštetio Opštinu I građane Ulcinja u sumi većoj od 50 hiljada eura.

On je pojasnio da dokumenti govore da je bivši predsjednik Opštine radio samostalno i da Sekretarijat za budžet i finansije nije bio u saznanju o ovakvim protivzakonitim procedurama. Na ovaj način, bez tendera i drugih zakonskih obaveza naručen je material od D.O.O. „Elektrofer“, preciznije 135 stubova i 192 sijalica. Gore navedena firma je zbog neplaćanja obaveza od strane Opštine Ulcinj preduzela mjere prinudne naplate i time blokirala žiro račun Opštine Ulcinj, kako bi naplatili finansijska sredstva. Ovakve aktivnosti su razlog da zaposleni u Opštini ne dobijaju svoje redovne plate i ne isplaćuju im se doprinosi, onemogućeno je finansiranje sporta, nevladinih organizacija kazao je Murati. Na posljetku pozvao je nadležne organe da preduzmu mjere iz svojih nadležnosti povodom ovog i drugih sličnih slučajeva.

Link kompletnih izjava potpredsjednika i fotografija pronađenih stubova

https://www.youtube.com/watch?v=536GmjAC7V8

 

  • 1

    Radio