AKTUELNO Više

Objavljen treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nezaposlena lica

Prej tvteuta13:27 19 April 2021

 Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je treći Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje, u iznosu od tri do 7.5 hiljada eura, iz pretpristupnih fondova Evropske unije. Ukupan iznos koji je na raspolaganju za treći Javni poziv je 1.181.000,00 eura, čime se omogućava otvaranje oko 160 novih radnih mjesta, odnosno preduzeća.  Javni poziv, koji ima konkretan cilj da podigne svijest o preduzetništvu i pruži pomoć u razvoju ekonomski efikasnih i održivih mikro i malih preduzeća, biće otvoren do 31. maja. U planu je održavanje radionica za sve one koji se prijave na ovaj poziv.

Iz Biroa rada Ulcinj pozivaju sve zainteresovane da apliciraju sa određenim idejama a za realizaciju i pokretanje malih  biznisa polaznici će dobiti korisne savjete i podršku. U okviru prvog i drugog Javnog poziva sklopljeno je 308 ugovora, a trajanje trećeg javnog poziva je u trajanju od 10 mjeseci.

Pred početak turističke sezone, Zavod za zapošljavanje je uputio poziv svim poslodavcima, posebno onima na primorju da prilikom zapošljavanja iskoriste ponudu nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda, kojih u Ulcinju u ovom trenutku ima 1934.

„Poslodavci mogu dobiti sve korisne savjete i pomoć prilikom objave upražnjenih radnih mjesta, i iskoristiti mogućnost da uz našu podršku odaberu lica koja će naći zaposlenje u njihovim firmama“, kazala je savjetnica za rad sa poslodavcima Biroa rada Ulcinj Danijela Klikovac.

Stanka Vukčević

 

  • 1

    Radio