AKTUELNO Više

OB Ulcinj – Apel građanima da poštuju mjere 

Prej tvteuta19:57 29 Decembar 2020

Rukovodilac stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Blažo Ćetković u razgovoru za TV Teuta kazao je da je zadovoljan kako je njegova služba pratila poštovanje mjera i u prvom jednako kao i drugom talasu. Najveći broj prekršioca prvih zabrana ali  i onih važećih počinili su građani koji nijesu iz Ulcinja, već iz drugih gradova. Najviše se kršila mjera zabrane kretanja u toku policijskog časa kao i međugradskog saobraćaja.

U toku prvog talasa redukovan je broj redovnih akcija Uprave policije, dok su u periodu ljetnjih mjeseci zaključno sa oktobrom mjesecom, građani najviše kršili mjere u vidu organizovanja porodičnih veselja i održavanje sahrana mimo postojećih mjera, što je umnogome uticalo na drastičan porast oboljelih u drugom talasu epidemije. April je mjesec kada je procesuiran rekordan broj lica, čak 73, dok je taj broj u 2020. godini bio 159.

„Nije bilo nekih većih akcija u prvom talasu, ali smo sa početkom ljetnje sezone intenzivirali rad, poput akcija u saobraćaju, kontrole objekata i stranaca koje su karakteristične u periodu kada je situacija redovna. U aprilu je procesuirano najviše lica, njih 73 dok je na nivou cijele godine taj broj 159“, kazao je Ćetković.

Iz odjeljenja bezbjednosti Ulcinj najavili su pojačanu kontrolu kako u gradskom tako i u širem području grada, te apeluju na sve građane da poštuju  važeće mjere.

„Apelujem na sve građane Ulcinja i na goste, pošto očekujemo da će biti i onih lica koja će za praznike doći u Ulcinj, da poštuju mjere zabrane okupljanja više od dva lica u objektu stanovanja i apelujem na stanodavce da vode računa o postojećim mjerama izdavanja. Mi ćemo vršiti kontrolu objekata na širem području grada i svako kršenje mjera ćemo procesuirati. Isto važi i za konzumiranje alkohola, i skrećemo pažnju javnosti na pojačane kontrole i u saobraćaju“, poručio je Ćetković.

U Crnoj Gori  za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika neće važiti mjera zabrane kretnja od 22 do pet sati ujutru, dok na snazi ostaje zabrana međugradskog saobraćaja u danima vikenda, kao i zabrana rada  svim ugostiteljskim objektima za vrijeme vjerskih i novogodišnjih praznika.

  • 1

    Radio