SliderMN Više

O.š. „B. Strugar“ – uz ovacije i emocije upriličeno kulturno veče „Sunce tebi, Sunce meni“

Prej tvteuta12:21 10 Novembar 2023

Uz ovacije, osmijehe i rolerkoster emocija , sinoć je u Osnovnoj školi „Boško Strugar“ održano kulturno veče „Sunce tebi, Sunce meni“, posvećeno najpoznatijem crnogorskom kantautoru, legendarnom Miladinu Šobiću.

nastupima učenika  podsjetili na Šobićevu zaostavštinu

Uz sjajne muzičke, dramske i scenske performanse učenika i nastavnika ove osnovne škole, ali i Osnovne škole za muziku i balet Ulcinj, u prisustvu velikog broja gostiju, kroz jednočasovni program učenici su nakon intenzivnih priprema prikazali   svoja umijeća, ali i podsjetili domaću publiku na Šobićev život i rad, autentičnost, ali i značaj i misterioznost, koja ga prati od početka karijere.

Šobić

Kroz kratke video sadržaje, prikazani su Šobićevi malobrojni video spotovi, fotografije i članci s početka karijere, koja je naprasno utihnula nakon tragične porodične priče, koja ga je i „odvukla“ sa jugoslovenske scene.

Cjelokupni program  zahtijevao je veliki angažman, kreativnost i posvećenost, što nastavnicima i učenicima „Boško Strugara“ ni ovog puta nije izostala.

„Kada me učenici pitaju „nastavnice, šta volite da slušate“, ja im kažem Miladina Šobića, a oni pitaju „A ko je to,“, i onda im ja ispričam priču o Miladinu, i pustim im njegove pjesme. Svi znaju kakvu emociju daje Miladin Šobić, i ja nju želim da prenesem na mlade generacije, a ujedno da podsjetim njihove roditelje i starije, kakve smo emocije imali dok smo slušali Šobićeve pjesme“, kazala je nastavnica crnogorskog jezika Lisjenka Marsenić, koja je i osmislila cjelokupni događaj, uz pomoć kolega i učenika.

ovacije za učesnike večeri

Muzika i tekstovi Šobića ne ostavljaju ni dan danas nikog ravnodušnog. Uprkos njegovom izostanku sa scene već dugi niz godina, njegov život i djelo nije zaboravljeno. Sjajno su to prikazali učenici kroz muziku, recitaciju, a Šobiću su učenici napisali i pismo, koje su mu poslali na tradicionalan način, kao u dobra stara vremena.

„Prosto je neobično da jedna škola organizuje manifestacije kulturnog tipa, koje su predodređene za čitavu zajednicu i lokalnu samoupravu. Mi želimo da postanemo lokalno stjecište, ako već nismo,koje će biti prepoznatljivo po organizaciji različitih kulturnih dešavanja, tako da i ovo veče je posebno, i to je naša davna želja. Ovo je bio izazovan projekat, tu je angažovano jako puno ljudi iz različitih branši da sve bude ovako lijepo upakovano i da sve stane u šezdeset minuta,“ kazala je direktorica Osnovne škole Mladenka Perić.

Više pogledajte u večerašnjem izdanju emisije „Hronika Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta. 

  • 1

    Radio