AKTUELNO Više

NVO Zeleni korak i NVO Green Life započeli realizaciju projekta „Šasko jezero netaknuti resurs Ulcinja“

Prej tvteuta09:36 8 Avgust 2019

NVO Zeleni korak i NVO Green Life započeli su realizaciju projekta „Šasko jezero netaknuti resurs Ulcinja“ koji ima za cilj analizu trenutnog stanja na Šaskom jezeru i iniciranje daljih koraka u pravcu zaštite istog.

Realizacijom ovog projekat će se Šasko jezero vratiti u fokus interesovanja javnosti, kako Ulcinja, tako i cijele Crne Gore. Kroz projekat će se uraditi analiza politika, nedostataka i potreba, te efikasnosti upravljanja Šaskim jezerom. Nadležnim institucijama, u prvom redu Opštini Ulcinj, će se dati set preporuka u smislu daljih koraka za očuvanje i zaštitu ovog područja. Navedena analiza će biti prezentovana na okruglom stolu koji će biti organizovan u oktobru i koji će biti idealna prilika za diskusiju o aktivnostima koje je potrebno implementirati kako bi se ovaj prostor zaštitio i trajno očuvao.

Aktivnosti ovog projekta uključuju i jačanje tima i timskog rada, te partnerstva između organizacija koje rade na implemenitanju ovog projekta, kao i vidljivosti rada organizacija, vezano za koje će biti realizovan trening i pripremljen veb sajt za NVO Zeleni korak.

Realizacija projekta traje šest mjeseci, a finansijski je podržan od strane FAKT-a kroz program De fakto razvoj, koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Za sve dodatne informacije, budite slobodni da nas kontaktirate na dolje navedene adrese.

Srdačan pozdrav,

Dželal Hodžić

NVO Zeleni korak

greenstep.ul@gmail.com

NVO Green Life

nvogreenlife@gmail.com

  • 1

    Radio