AKTUELNO Više

NVO Panda upozorila na nadležne institucije :“  Reagujte dok ne bude kasno“

Prej tvteuta09:25 26 Januar 2019

U Društvu za zaštitu životinja „Panda“  zabrinuti su zbog sve većeg broja napuštenih i bezdomnih pasa koji se mogu vidjeti na ulicama Ulcinja. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Bezdomni psi su kontroverzna tema oduvijek. Međutim, danas kada je stanje alarmantno, neko mora progovoriti. NVO Panda je odlučila da se na ovaj način obrati javnosti, upozoravajući da bezdomni psi u Ulcinju mogu brzo postati problem svih građana našeg grada ukoliko se stanje ne reguliše na adekvatan način.
Naime, svjedoci smo da se u posljednje vrijeme gradskim ulicama ne može bukvalno proći od pasa koji nekad i u čoporima krstare gradom. Posebno zabrinjava činjenica da je vrijeme hladno i da u potrazi za hranom, psi lutalice postaju razdražljivi što može dovesti do toga da napadnu čovjeka, dijete, ženu, druge životinje.
Pitamo, zašto nadležni ne reaguju, šta je sa azilom koji je otvoren još prije dvije godine? Mada, kakvo je stanje tamo, nije čudno da je lutalicama ljepše na ulici nego u azilu.
Znamo da načina ima, a trebalo bi i mogućnosti jer azil funkcioniše pod okriljem lokalne samouprave što znači da se dio novca iz kase daje i za azil.
UPOZORAVAMO još jednom, dok ne bude kasno. Učinite nešto po pitanju bezdomnih pasa jer i oni su živa bića. Sklonite ih sa ulica jer su građani u  opasnosti.
Na kraju, radite svoj posao, ne izbegavajte odgovornost“, stoji u saopštenju.

  • 1

    Radio