POLITIKA Više

NVO Novi Horizonti: Brojni projekti obilježili 2018-u godinu

Prej tvteuta09:16 18 Januar 2019

Napredak u oblasti omladinske politike, aktivno učešće mladih Ulcinja u donošenju odluka i brojni projekti za mlade ali i iz oblasti javne uprave obilježili su 2018.-tu godinu u NVO „Novi Horizonti“. To je gostujući u jutarnjem programu RTV Teuta potvrdio i izvršni direktor te organizacije Nazif Velić.
„Zadnje dvije godine smo programe za mlade podigli na jedan mnogo veći, najviše zahvaljujući projektu „Youth Corner“ koji realizujemo sa gradskom bibliotekom uz saradnju sa biznis sektorom. Kroz Youth Corner prolazi veliki broj mladih, a od ove godine programe će pohađati i učenici osnovnih škola“, kazao je Velić.
Važan projekat koji je realizovan u 2018.oj bio je svakako „Mladi učestvuju, mladi odlučuju“ kroz koji su se mladi lideri obučavali o načinu  donošenju odluka na lokalnom nivou i o participaciji u tom procesu. Pored projekata u koje su uključili mlade, „Novi Horizonti“ su aktivno pratili reformu javne uprave,
„Ove godine radimo projekat „Money watch“  kojim će se pratiti  trošenje javnog novca. Takođe ćemo nastaviti monitoring javnih finansija sa jednim velikim konzorcijumom na nivou  Balkana, a taj program se sprovodi u BiH, Kosovu, Srbiji i Makedoniji, te ćemo vršiti monitoring nad trošenjem novca JP „Morsko dobro“ u okviru projekta „Javni novac za javno dobro“, kazao je Velić.

  • 1

    Radio