AKTUELNO Više

NVO DZZŽ „Panda“: „Nedopustivo ponašanje prema psima, čekamo rezultate istrage“ 

Prej tvteuta14:13 12 Decembar 2017

Društvo za zaštitu životinja „Panda“podigli su  krivičnu prijavu protiv N.N. lica povodom nedavnog trovanja pasa u užem gradskom jezgru i sada čekaju reakciju nadležnih organa.

„Sarađujemo sa veterinarskom inspekcijom i čekamo rezultate istrage. Ovakvo ponašanje je nedopustivo i govori koliko smo prijateljski nastrojeni prema psima“, kazao je Nikola Batrićević, jedan od osnivača ove NVO.

Načelnik komunalne policije Saubih Mehmeti tvrdi da su odmah po saznanju o trovanju pasa poslali svoju ekipu na teren, međutim na terenu nijesu pronašli uginule pse. Mehmeti tvrdi da je nadležnost oko ovog događaja preuzela veterinarska inspekcija i uprava policije.

„U saradnji sa pripadnicima Uprave policije radimo na razotkrivanju počinilaca koji se kriju iza trovanja pasa“, kazao je Mehmeti.

Nedaleko od mjesta na kome su pronađeni otrovani psi zabilježena su i dva slučaja trovanja drugih životinja međutim ta dva slučaja se ne mogu povezati sa prvim, zbog nedostatka dokaza. Nakon kontaktiranja veterinarske inspekcije oko istrage trovanja, iz ove službe kazali su nam da aktivno rade na otkrivanju svih detalja oko ovog događaja i da sumnjaju na određenu vrstu otrova koja se koristi prilikom namjernog trovanja pasa. Veterinarska inspektorka Ružica Miljković kazala je u telefonskom razgovoru za TV Teuta  da odgovornost dijelom prebacuju i na NVO „Panda“ koji ih nijesu pravovremeno obavijestili o ovom slučaju.

  • 1

    Radio