Aktuale Më shumë

Numri i dezinformatave më i ulët. Vazhdohet me sondazhe të rrejshme

Prej tvteuta09:12, 2 Qershor 2023

Numri i dezinformatave gjatë fushatës së deritashme për zgjedhjet parlamentare është më i vogël se në dy ciklet paraprake, është kumtuar nga Qendra për tranzicion demokratik.

Theksohet se, edhe pse janë evidentuar raste të dezinformimit, karakteristike për fushata parazgjedhore, si dhe njëanshmëri të një pjese të mediave, është e dukshme përfshirja më e vogël e mediave rajonale.

Kryeredaktori i portalit “raskrinkavanje.me”, Damir Muriq ka thënë se sipas një rregulli të pashkruar, qysh në vitin 2020 hulumtimet e rreme të opinionit publik e kanë karakterizuar çdo fushatë parazgjedhore, duke përfshirë edhe atë aktuale.

  • 1

    Radio