Sociale Më shumë

Nuk ka teste për gripin sezonal

Prej tvteuta10:00, 30 Dhjetor 2016

Në  Institutin  për Shëndetit Publik nuk  ka reagents për analizën e gripit sezonal, teste nuk do të ketë deri në fund të janarit, meson jozyrtarisht “ Pobjeda” . Nga Instituti   gazetës  në fjalë nuk ju kanë konfirmuar këtë informacion,dhe nuk janë përgjigjur në pyetjen se  cila  është arsyeja  e mungesës së  reagentsit  në mes të gripit sezonal.

Deri më tani në Mal të Zi gripi sezonal A (H3) në mënyrë  laboratorike është konfirmuar  në 107 njerëz, ndërsa javën e kaluar  në 57 pacientë. Në Mal të Zi, javën e kaluar, siç ishte njoftuar nga Instituti, është  regjistruar vdekja  e tretë nga gripi në këtë vit. Bëhet fjalë për një grua  moshës 55 vjeç,e cila  kishte sëmundje kronike dhe nuk u vaksinuar kundër gripit sezonal.

  • 1

    Radio