EKONOMIJA Više

NTO i TO Ulcinj pozvali turiste sa Kosova da i ove godine uživaju u ljepotama Crne Gore

Prej tvteuta09:39 28 April 2023

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i TO Ulcinj predstavile su u Prištini aktuelnu turističku ponudu za predstojeću ljetnju sezonu.

Promotivni događaj NTO CG i TO Ulcinj održan je u Prištini gdje su građani imali priliku da se upoznaju sa turističkim novitetima u Crnoj Gori. Tom prilikom, nastup kulturno umjetničkog društva „Tekstilac“ iz Bijelog Polja je privukao pažnju velikog broja posjetilaca.

„Svake godine idem u Crnu Goru i nikako mi ne može dosaditi. Sviđa mi se što je to destinacija u kojoj možete istinski uživati, ali ujedno ima i pristupačnu ponudu. Planiram da i ovog ljeta sa svojom porodicom budem par dana kod vas na primorju“, kazala je Merdita Gaši iz Prištine.

Posjetioci su posebno bili zainteresovani za cijene u privatnom smještaju, porodične ponude, kao i za novitete u destinaciji. Prema riječima jednog od posjetilaca sajma, Crna Gora je zemlja gdje rado provodi odmor.

„Imao sam priliku da više puta posjetim Crnu Goru, ali do sada sam najviše obilazio primorje, koje me uvijek iznova oduševljava. Ove godine bih volio da posjetim sjever zemlje jer sam čuo da ima veličanstvene planine i netaknutu prirodu“, poručio je jedan od posjetilaca.

Upriličena je i pres konferencija gdje su mediji imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom. Pored menadžerke NTO CG Ljiljane Čukić, na konferenciji su govorili: državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Armend Mila, zamjenik generalnog sekretara u Vladi Crne Gore Ilir Harasani, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Prištini Bernard Čobaj, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari, direktor TO Ulcinj Ćazim Hodžić, kao i predsjednik Upravnog odbora TO Ulcinj Arjan Pulti.

Direktor TO Ulcinj Ćazim Hodžić poručio je da Ulcinj predstavlja posebnu turističku destinaciju koja u sebi sadrži kombinaciju prirodnih ljepota, kulture i tradicije.

„Glavni fokus je bio mjesec maj jer od 28. aprila počinje manifestacija ’Maj fest’ kada se očekuje veliki broj gostiju sa Kosova. U maju, pa i čitavog ljeta će se nastaviti sa raznim manifestacijama i koncertima, a ono što je najvažnije Ulcinj pruža gostoprimstvo i sigurnost“, kazao je Hodžić.

Menadžerka NTO CG Ljiljana Čukić pozdravila je prisutne i pozvala građane Kosova da provedu svoj odmor u Crnoj Gori.

„Iako je mnogi od njih poznaju, pozivamo ih da iznova otkriju Crnu Goru jer ima bogatu i raznovrsnu ponudu. Osim plaža i sunca, u zaleđu primorja mogu posjetiti seoska domaćinstva sa specifičnom gastronomskom ponudom. Preporučujem i da posjetioci odvoje dan za boravak na sjeveru gdje mogu uživati u prirodi, pješačenju, raftingu, jahanju konja, posjetiti katune i probati specijalitete tih krajeva. Takođe, tokom ljeta mogu uživati i u bogatom kulturnom i zabavnom programu“, istakla je Čukić.

  • 1

    Radio