POLITIKA Više

Nrekić:“Forca je mogla da postupi ljudski, izbori nijesu realni“

Prej tvteuta16:06 24 Februar 2021

Odlazeći presjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić je sinoćnju odluku dosadašnjeg koalicionog partnera  Nove demokratske snage Forca, da napusti tu koaliciju, okarakterisao kao „neozbiljnu“. Naime, Nrekić smatra da svaka politička partija ima pravo da traži izbore, ali da po njemu  izbori u ovom trenutku nijesu realni.

„Sinoć smo imali sastanak sa koalicionim partnerima, na koji se Forca nije odazvala. Samo su nam telefonskim putem javili  da su izašli iz koalicije, bez pismenog  saopštenja. Mogli su da pošalju bilo kog predstavnika partije i da postupe ljudski, dok je sa drugim koalicionim partnerima odlučen nastavak funkcionisanja“, ocjenjuje Nrekić.

Podsjećamo, predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj dr Iljir Čapuni je na Forcinoj press konferenciji kazao da podnosi ostavku na tu funkciju  iz moralnih razloga , dok Nrekić nije mogao da nam kaže kada će biti održana naredna sjednica SO Ulcinj, na kojoj bi se razmatrao prestanak njegovog mandata  i odabrao njegov nasljednik do narednih izbora.

„ Mi smo formirali grupu, koja će shodno zakonu djelovati u narednom periodu. Nije istina da sam tražio prolongiranje mog mandata, što su neki mediji prenijeli“, tvrdi Nrekić, koji je prije nešto više od mjesec dana, sa još četiri čelnika Opštine Ulcinj uhapšen zbog afere partijskog zapošljavanja.

Nrekić je komentarišući partijsko zapošljavanje kazao  da je „devedeset  odsto političkih partija u Ulcinju dio vlasti“ i da je svako zaposlio nekog svog.

„Ja sam 29. juna svim saradnicima dao nalog da svi moraju otpustiti radnike koji su zaposleni,a  oni me nisu poslušali, prema tome ja apsolutno nisam kriv“, zaključuje Nrekić.

Podsjećamo, u saopštenju medijima je najavljeno da će  sjednica Skupštine opštine Ulcinj biti sazvana pohitnom postupku, te da će „stabilna parlamentarna većina, koja broji 22 odbornika, izabrati novog predsjednika Opštine“.

„Zajednički kandidat tradicionalnih koalicionih partnera, određen u skladu sa prethodno utvrđenim procedurama je Aleksandar Dabović“, piše u saopštenju.

  • 1

    Radio