SliderMN Više

Novi protest pokreta „IMA NAS“ u četvrtak

Prej tvteuta10:17 14 Novembar 2022

Pokret „IMA NAS“ najavio je još jedan protest koji će se održati 17. nove,mbra u 17 časova.

„Nakon uspješno organizovanog prvog protesta Pokreta “IMA NAS” i nastavka borbe za odbranu građanske, demokratske, evropske Crne Gore obavještavamo vas da će se drugi protest organizovati u četvrtak 17. novembra u 17 časova na platou ispred Skupštine Crne Gore. Crna Gora se od momenta dolaska “oslobilaca” nalazi u dubokoj političkoj, insitucionalnoj, finansijskoj, ekonomskoj, bezbjednosnoj, zdravstvenoj krizi i jedini izlaz iz ove blokade jeste raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora kako bi Crna Gora što prije dobila državno odgovornu Vladu koja će štiti interese države i raditi u korist građana“, poručuju iz pokreta.

Dodaju:“Kao što smo i na prošlom protestu najavili naše zahtjeve od njih ne odustajemo. Za dobrobit cijele države Crne Gore, njenih građanki i građana, deblokade rada institucija, prosperiteta i sustizanja evropskog standarda života u Crnoj Gori, potrebno je što prije izaći na izbore, povući sramne izmjena Zakona o Predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni ustavni puč i deblokada Ustavnog suda“.

„Potpisi podrške za peticiju za hitne vanredne parlementarne izbore potpisalo je preko 10.000 građanki i građana što predstavlja dokaz o ispravnosti puta za borbu i očuvanje naše države Crne Gore! Crna Gora više ne ćuti! Pridružite nam se da svi zajedno izvojevamo odlučujuću pobjedu za modernu, građansku, emancipatorsku, evropsku Crnu Goru u borbi sa ovom pošasti u kojoj se nalazi i da u četvrtak 17. novembra u 17 časova sa platoa Skupštine Crne Gore pošaljemo gromoglasnu poruku – IMA NAS“, zaključuju oni.

  • 1

    Radio