Sociale Više

Novi pravilnik MORT-a propisuje nove obaveze za vlasnike privremenih objekata, za svaki objekat potrebna opširna dokumentacija

Prej tvteuta11:02 29 April 2019

Ministarstvo turizma i održivog razvoja uputilo je direktive službama  Glavnih gradskih arhitetaka primorskih opština za sprovođenje novog Pravilnika o zakonu i planiranju objekata,kojim će za vlasnike privremenih objekata važiti novi propisi. Naime, svaki privremeni objekat prema tom Pravilniku mora posjedovati adekvatnu dokumentaciju, koja je znantno opširnija. 
„Bilo da je riječ o privremenom pokretnom objektu, montažno-demontažnom, objektu za  uređenje kupališta ili slično, potrebna je nova dokumentacija. Novi pravilnik propisuje da za objekat do 30 kvadratnih metara vlasnici moraju pribaviti idejno rješenje koje će proći saglasnost, dok se za veće površine moraju uraditi revidovani glavni projekat“, kazao je Glavni gradski arhitekta Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović. 
Svaki zakupac bi treba tom Pravilniku morao proći kroz tri faze, čime će se znantno odugovlačiti procedura pribavljanja neophodnih dokumenata za legalni rad jednog objekta. „Apelujem na sve sadašnje i buduće zakupce da se dobro informišu o svim neophodnim koracima koje moraju ispuniti, u opštinskom Sekretarijatu ili u „Morskom dobru“, kako bi na vrijeme pribavili punu dokumentaciju za predstojeću sezonu“, kazao je Dabović. 

  • 1

    Radio