SliderMN Više

Noć za pamćenje: Ram Ljahaj i izvođači iz regiona oduševili ulcinjsku publiku

Prej tvteuta11:35 1 Jul 2023

Pod zidinama Starog grada na Velikoj skeli sinoć je održan spektakularan koncert kosovskog tenora Ram Ljahaja sa umjetnicima iz regiona.

Ljahaj je na koncertu koji je trajao gotovo sat i po oduševio ulcinjsku publiku i brojne goste izvornim albanskim pjesmama, ali i djelima iz opusa koje izvodi na svjetskim pozornicama.

Ljahaja, kao i izvođače iz regiona – Adhurima Grezdu, Oliveru Tičević i Egzonu Saljaj pratio je simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom dirigenta Gridi  Kraje.

Ram Ljahaj je u dosadašnjoj karijeri nastupio na najznačajnijim pozornicama, dobitnik je niza eminentnih priznanja. Tokom svoje dosadašnje bogate karijere nastupao je sa najvećim svjetskim imenima, u nekim od najistaknutnijih opera svijeta, od Australije do Amerike, ali prije svega u evropskim operama gdje je briljirao.

Koncertu na Maloj plaži prisustvovao je veliki broj zvanica i gostiju, među kojima i predsjednici Vlade Crne Gore i Albanije, Dritan Abazović i Edi Rama, predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu, gradonačelnik Prištine, ministri u Vladi Crne Gore, ali i zvanice i gosti iz Ulcinja, Crne Gore i regiona.

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari kazao je da je organizovanje ovakvog  koncerta dokaz da Ulcinjželi da njeguje i ovakvu ponudu i kulturu.

Koncert Ram Ljahaja organizavala je Opština Ulcinj, Turistička organizacija Ulcinja, Centar za kulturu Ulcinj i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma.

  • 1

    Radio