AKTUELNO Više

NKT održao posljednju sjednicu,  zdravstveni sistem održan i osnažen

Prej tvteuta21:14 4 Decembar 2020

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti  je u četvrtak, na posljednjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik tog tijela, odlazeći ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, ocijenilo je da je ovo tijelo u proteklih devet mjeseci „pravovremenim epidemiološkim mjerama i odgovornim i pristupom uspjelo u najvećoj mjeri da sačuva živote i zdravlje građana, njihovu bezbjednost i javni red i mir“.

„NKT je  održalo je 81 sjednicu, na predlog Instituta za javno zdravlje dalo  saglasnost na 136 naredbi Ministarstva zdravlja. Pomoć privredi i građanima za prevazilaženje posljedica pandemije premašila je 50 miliona eura, dok su se  u Crnu Goru vratilo hiljade naših građana, uz istovremeno organizovani odlazak stotina stranaca iz naše zemlje“, navodi se u saopštenju.

 

NKT je tako  obezbijedio  280 respiratora, dok je pema njihovim izvještajima popunjenost Covid bolničkih kapaciteta u ovom trenutku ispod 60 odsto. Na račun Nacionalnog koordinaciong tijela uplaćeno je 8.153.890,12 eura i 75.971,72 dolara donacija, a potrošeno je 3.069.269,13 eura pri čemu su svi detaljni izbještaji o prihodima i rashodima dostupni javnosti.

„Preostala sredstva od 5.084.620,99 eura i 75.971,72 dolara namijenjena su izgradnji Klinike za infektivne bolesti. Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti se zahvaljuje svim donatorima na iskazanoj društvenoj odgovornosti. NKT izražava zahvalnost zdravstvenim radnicima i zaposlenima u sistemu zdravstva, pripadnicima službi bezbjednosti i svim članovima operativnih štabova na požrtvovanju i odgovornom radu“ zaključuje se u saopštenju posljednje sjednice ovog tijela.

  • 1

    Radio