POLITIKA Više

NIMANBEGU:NASILNO ISTRGNUTA ALBANSKA ZASTAVA

Prej tvteuta17:46 11 Februar 2016

    NSA: Saopštenje za javnost

             Dana 11 februara 2016. Godine, u noći između srijede i četvrtka napadnute su prostorije Nacionalnog Savjeta Albanaca u Crnoj Gori i nasilno istrgnuta nacionalna zastava albanaca zajedno sa postoljem koji su bili zašarafljeni na zidu, dok je zastava ukradena.

Oštro osuđujemo izvršioce ovog vandalnog akta koji ugrožavaju međuetnički sklad i pokušavaju spriječiti slobodan izkaz naše albanske nacionalne pripadnosti.

Smatramo da su ovakvi neprimjerenih postupci pripadaju prošlim vremenima za koja smo mislili da su iza nas.

Albanski nacionalni savjet izražava zabrinutost za ovakvu činjenicu izlivanja mržnje prema albanskom narodu jer su štetne za demokratizaciju drustva. Ovaj slučaj, Savjet je prijavio policiji.

Albanci u Crnoj Gori sa dosadašnjim djelovanjem su doprinijeli i doprinose odnosima  tolerancije, poštovajući specifičnosti svih građana nacionalnih zajednica koji žive u Ulcinju i u Crnoj Gori.

Ovo nije prvi slučaj, jer se sličan slučaj desio 1 juna 2015. godine, kada je na isti način istrgnuta nacionalna zastava albanaca.

Mi ne želimo i ne  možemo se baviti nagađanjima ko bi i zbog čega mogao biti počinitelj ovog nedjela, ali ovom prilikom apelujemo i pozivamo sve nadležne organe, a posebno Odjeljenje bezbjednosti Ulcinj, koja se nalazi preko puta kancelarije Nacionalnog savjeta Albanaca,da preduzmu  hitne mjere u otkrivanju počinioca ovog krivičnog dijela, te da sudski organi što prije procesuiraju i osude , kao primjer drugima da se ovakav nemili čin više ne ponovi, prvenstveno u tolerantnoj sredini kao što je Ulcinj gdje su sklad i poštovanje posebne vrijednosti koje se trebaju čuvati.

S poštovanjem,

Predsjednik

Genci Nimanbegu

  • 1

    Radio