POLITIKA Više

NIMANBEGU:ĐEKA NEMA LEGITIMNOST(VIDEO)

Prej tvteuta15:11 21 Februar 2016

Saopštenje za javnost

 Odlazeći predsjednik opštine g. Fatmir Gjeka pokrenuo je inicijativu da se 23. februara održi vanredna sjednica Skupštine Opštine Ulcinj, sjednica koja je već 11. februara sazvana od strane predsjednika skupštine g. Fuada Hadžibetija, a koja se zbog nepostojećeg skupštinskog kvoruma nije održala.

Bez obzira na nedostatak kvoruma, predsjednik Gjeka, koji je i sam potvrdio da skupštinska većina više ne postoji, izjavom od 16 novembra 2015, nastavlja igru u političkoj pozorišnoj predstavi i time blokira sve javne institucije a čiji je rezultat propadanje Ulcinja u svim oblastima.

Umjesto da se povuče i otvori put za politički dijalog i rješenje za izlazak iz političke krize u opštini Ulcinj, on nastavlja da sa 4 odbornika favorizuje određene interesne grupe i svoje lične političke interese. Zbog toga još jednom se javno izjašnjavamo da FORCA neće podržati nijednu odluku koju Gjeka kao odlazeći predjednik želi da realizuje jer nema više vladajuće većine, i FORCA njemu ne daje podršku za predsjednika opštine.

Odlazeći predsjednik Gjeka razvoj grada vidi u sitnim izmjenama planova dok infrastrukturni projekat za razvoj vodovoda i kanalizacije ovog grada u iznosu od 25 miliona eura ostaje zatočen u fioci predsjednika. Gospodin Gjeka nastavlja sa urušavanjem javnih institucija zarad ličnih političkih interesa, preuzima nadležnosti skupštine, legalizuje divlju gradnju radi kupovine glasova bez ikakvih kriterija. Gjeka je političar koji nije shvatio odgovornost koje ima prema građanima kao predsjednik već mu ta funkcija isključivo služi za ostvarivanje politikanskih interesa.

Gjeki je jasno da će se politička kriza u opština Ulcinj rješiti njegovim odlaskom  sa funkcije predsjednika opštine, ali uprkos tome on samo radi da produži svoj boravak na mjestu predsjednika opštine sa ciljem da profitira na svaki način.

Ovakav model političara sada postaje zarazna bolest od koje se ugrožava  cijelo društvo, zbog čega FORCA neće i ne može biti dio ovakovog modela vodjenja politike i načina upravljanja sa Opštinom Ulcinj.

Situacija u kojoj se nalazi politička scena traži zrelost i političku odmjerenost, uvjek čuvajuci opšti interes i FORCA je spremna da vodi politički dijalog sa svim politickim subjektima koji ce da rade na osnovu sporazuma na kojima ce se izgraditi zajednicka platforma odgovornog upravljanja u Opštini Ulcinj.

Genci Nimanbegu

Poslanik Force u Skupstini Crne Gore

  • 1

    Radio