POLITIKA Više

Nimanbegu i Skrelja u Bruksel

Prej tvteuta00:53 24 Februar 2015

Član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Genci Nimanbegu i član Odbora za bezbjednost i odbranu  Luiđ Ljubo Škrelja, učestvuju na međuparlamentarnom sastanku na temu: „Pametne granice: evropski izazovi, nacionalna iskustva, put naprijed“, koja se održava u Briselu.

​ ​Drugu sesiju sastanka obilježio je praktični dio, odnosno vježba koja se sastoji od dvije faze, i to od tehničke studije Komisije, u cilju pronalaženja najpogodnijih opcija i rješenja, kao i testiranja koje je povjereno Agenciji za operativni menadžment IT sistema u oblasti sloboda, bezbjednosti i pravde, s namjerom da provjeri izvodljivost opcija identifikovanih tehničkom studijom.

 U ovom dijelu, učešće je uzeo i poslanik Genci Nimanbegu, istakavši da Crnu Goru i region Zapadnog Balkana u svijetlu „pametnih granica“ treba tretirati na drugačiji način, zbog trenutnog statusa koji imaju sa EU. 

Govornici u okviru druge sesije bili su Rob Rozenburg, iz Evropske komisije; Đovani Butareli, kao i Krum Garkov, direktor Agencije za operativni menadžment IT sistema u oblasti sloboda, bezbjednosti i pravde.

  • 1

    Radio