SliderMN Više

Nimanbegu: Siguran sam da je neko izvan Crne Gore umiješao prste u formiranje vlasti

Prej tvteuta14:37 1 Novembar 2023

Lider Force Genci Nimanbegu, koji je podnio ostavku na mjesto poslanika, govorio je za albanski ABC o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, ali i o njegovom činu, koji je prethodio nastavku konstitutivne sjednice Skupštine, prenosi Portal Analitika.

Nimanbegu, podsjetimo, nije želio da učestvuje u novoj vlasti, no većina unutar Albanske alijanse – u okviru koje je bila i Forca – donijela je drugačiju odluku.

“Iskreno govoreći, pošto sam podnio ostavku, albanski birači mi zahvaljuju u velikom broju, zahvaljuju na gestu kojem političke elite rijetko pribjegavaju”, istakao je Nimanbegu.

On dodaje kako političke elite često skrenu u odnosu na ono što su interesi građana, pa se dogodi da biraju “brži put”.

“No, brži putevi do ove Vlade djeluju kao opasnost… Među stubovima nove vlasti baš niko nije glasao za članstvo Crne Gore u NATO-u. Ja sam 2017. godine, kao albanski predstavnik, glasao za to. Siguran sam da je neko van Crne Gore umiješao prste u proces formiranja ove Vlade”, dodao je on.

No, kako je dodao, treba sačekati i vidjeti kakvi će biti rezultati učešća u ovakvoj Vladi.

Iako su, kako ističe, neki birači razočarani zbog njegove ostavke, ona je čin koji govori kako nešto nije kako treba.

“Ovo je moja politička odluka kojom želim poručiti i našim biračima i javnosti da je učinjena greška”, zaključio je on za Portal Analitika.

  • 1

    Radio