Politikë Më shumë

Nimanbegu: Shpenzimet ndaj avokateve demtojne buxhetin

Prej tvteuta17:22, 16 Qershor 2019

Gjate diskutimit ne Kuvendin e Malit te Zi mbi Raportin vjetorë  të  Keshillave gjyqësorë dhe Prokurorisë, nenkryetari  I Kuvendit dhe deputeti I Forces Genci Nimanbegu, tha se shpenzimet gjyqesore te avokateve te cilet I fitojne nga proceset gjyqesore, e demtojne buxhetin e organeve locale dhe shteterore.  Ai poashtu theksoi  edhe  nevojen e avancimit te perfaqesimit te gjyqetareve  nga radhet e popujve pakice edhe ne instancat me te larta gjyqesore ne Mal  te Zi. “Ka levizje pozitive kur jane ne pyetje Gjyqet  Themelore, por ne nuk kemi akoma shqiptare ne Gjykaten e varte dhe ate Supreme, dhe shpresoj se ketu do te behen levizje duke u rrespektuar dispozitat kushtetuese.  Poashtu  dua te theksoj edhe rastin kur ne gjykaten penale, gjykatesi ka denuar personin per perdorimin e simbolit kombetare shqiptare, duke u bazuar ne Ligjin mbi ruajtjen e rendit dhe qetesise publike, si dhe rastin K1,qeeshte nje nje  afere e cila nuk do te lejoje funksionimin e Veteqeverisjes locale te Ulqinit ne periudhen e ardhshme. Sipas meje, ketu behet fjale per perfaqesimin jolegjitim te personave si gjykates te pranuar ne gjuqet tona e te cilet  do te sjellin te problem i funksionimit te veteqeverisjes lokale  te Ulqinit”, deklaroi  Nimanbegu.

  • 1

    Radio