POLITIKA Više

Nimanbegu ponovo predao Skupstini Zakon o povraćaju imovine u  Valdanosu

Prej tvteuta16:13 22 Januar 2021

Saopstenje za javnost u cjelini

U Skupštini Crne Gore ponovo smo podnijeli prijedlog zakona o otklanjaju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos, zakona koji je prvi put podnešen u maju 2020. godine.

Lično sam predao nacrt zakona predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, objašnjavajući značaj i potrebu za odobrenjem ovog zakona u Skupštini. Očekujemo podršku Skupštine i poslanika za odobravanje ovog zakona kao neophodan korak za povratak imovine u uvali Valdanos.

Konkretnim koracima i kontinuirano, Albanska lista nastavlja da predstavlja i unaprjeđuje politiku i demokratske ciljeve našeg stanovništva.

Takođe, uprkos nacrtu zakona, namjeravamo da na osnovu odluka Odbora za turizam i poljoprivredu preduzmemo mjere za sprovođenje ovih odobrenih zaključaka iz 2019. i 2020. godine. U tim zaključcima su identifikovane institucije koje bi trebalo da učestvuju u čišćenju maslinjaka i puteva. Takođe su definisane dužnosti Skupštine, Vlade i nadležnih ministarstava. Ovi zaključci koje je Komisija odobrila na dva sastanka su javni i trebalo bi ih primijeniti kako bi se bivšim vlasnicima pomoglo u čišćenju, revitalizaciji maslinjaka i zaštititi ga prohodnim putevima i sistemom za zaštitu od požara i navodnjavanje.

Genci Nimanbegu,

Poslanik Albanske liste

 

  • 1

    Radio