POLITIKA Više

Nimanbegu: Obustava funksionisanja porodilista je neprihvatljiva

Prej tvteuta19:48 23 Oktobar 2016

REAGOVANJE NA RJESENJE MINISTARSTVA ZDRAVLJA O OBUSTAVLJANJU FUNKCIONISANJA PORODILIŠTA U ULCINU

 

Sada kada je trebalo da dobijemo vijest da će porodilište u Ulcinju slaviti 12-to godišnjicu s operacionom salom, mi dobijemo Rješenje da će Ministrastvo Zdravstva obustaviti funkcionisanje Porodilišta u Ulcinju, koji obavlja jedan koliko težak, toliko i human posao.

Ovo je jedno neprihvatljivo Rješenje i ni u kom slučaju neće imati moju podršku kao predstavnik naroda. Oštro osuđujem jedan takav pokušaj i igru koja nastavlja da se ponavlja sa zdravstvenim institucijama u Ulcinju. Predhodno je tokom 2014 i 2015 predlagana  centralizacija  za Dom Zdravlja, koji je trebao da se regionalizuje, ali ovaj diskriminirajuci čin prema građanima, srećom obustavili smo dva puta u Skupštini Crne Gore .

Ako Ministarstvo Zdravstva ima dovoljno sredstava da otvara nove zdravstvene institucije u ostalim opštinama u Crnoj Gori, za šta im čestitamo jer zdravstvene usluge trebaju biti što bliže građanima, prema tome najmanje što možete  uraditi za isto staranje o građanima Opštine Ulcinj, je da unaprijedi  zdravstveni sistem u Ulcinju i da finansira normalno funkcionisanje porodilišta, opremajuci operacionu salu stavljanjem iste u funkciji.

Mi imamo kvalitetne ljekare i svakim danom imamo sve više novih kadrova u zdravstvenom polju  i nećemo dopustiti da nas neko degradira i da sprovede  ovu nepravdu prema stanovnicima Opštine Ulcinj. Ministarstvo treba da omogući iste mogućnosti mladima da se specializuju u najboljim  klinikama i van države, a ne da donosi takva Rješenja koja gube sve nade mladim ljekarima i omalovažava im višegodišnji trud školovanja.

Građani Opštine Ulcinj trebaju imati redovnije i bolje zdravstvene usluge , a ne obustavljane već dobijenih ingerencija.

 

S poštovanjem,

Genci Nimanbegu

Poslanik Koalicije „Albanci Odlučno“

 

  • 1

    Radio