POLITIKA Više

Nimanbegu: Nas prioritet je zastita nacionalnog identiteta

Prej tvteuta11:40 23 Septembar 2016

U intervju za dnevne novine “DAN”, poslanik Force Genci Nimanbegu, odgovorivsi na pitanje novinara  kakav  rezultat očekuje na parlamentarnim izborima, Nimanbegu je odgovorio da očekujemo da se poveća politička snaga  albanaca u Crnoj Gori, jer politička podjela albanaca u predhodnim izborima je rezultirala sa jednim izgubljenim mandatom poslanika.

Poslanik Nimanbegu, takodjer je ocjenio da koalicija na cijem je celu on, ima jasan politčki program s kojim se štiti albanski  nacionalni identitet, jezik, obrazovanje i nacionalni simboli.

“Mi vjerujemo da naša politička platforma,dakle  naš program, je naš osnovni prioritet.

Slogan naše kampanje je “ALBANCI ODLUČNO”, što podrazumijeva da smo odlučni da poboljšamo socijalno I ekonomsko stanje našeg naroda koji živi u svojim vjekovnim ognjištima.

Također smo odlučni da zaustavimo emigraciju I diskriminaciju albanaca, I da damo naš konstruktivan doprinos kao manjina, u Euro-Atlantskim integracijama države Crne Gore.

Lokalističke razlike, vjerske podjele i egoizam,  su sekundarne naspram naših najznačajnih interesa”, naveo je između ostalog Nimanbegu.

 

  • 1

    Radio