AKTUELNO Više

Nimanbegu Gvozdenoviću: Oko vraćanja Valdanosa nema kompromisa

Prej tvteuta09:06 6 Oktobar 2016

Poslanik Force Genci Nimanbegu je u svojoj zvanicnoj facebook stranici
uputio reagovanje na izjave Ministra Gvozdenovica u vezi Valdanosa.

Sinoć, tokom televizijske debate na TV Vijesti, Ministar Turizma i održivog razvoja  Branimir Gvozdenović je, u toku njegovog izlaganja po pitanju Valdanosa pored ostalog, izjavio da je Valdanos državna imovina za koju su bivši vlasnici već isplaćeni. Vezano sa istim, dozvolite mi da jedno objasnim! Povraćaj imovine u Valdanosu pravim vlasnicima, je dio našeg političkog stava o kojem se ne može pregovarati.

Nažalost, ovo Više ne predstavlja zakonsko pitanje,već političko, koje upotrebljeno na takav način od strane Ministra je teška zloupotreba koja zatvara vrata svakom mogućem post izbornom sporazumu naše političke Koalicije sa svakom Vladom koja bi došla na vlasti.

Mi smo dali do znanja, narodu i vladi, da za pitanje Valdanosa kao i druga pitanja od legitimnog značaja za albance, neće biti nikakvog kompromisa, sve dok za ista ne sprovede Pravda.

Nepravda učinjena u Valdanosu, je nešto od čega mi nećemo odustati, što je razlog više da se predloženi Prostorni plan za Opštinu Ulcinj od strane Vlade Crne Gore, ne izglasa od strane odbornika Skupštine Opštine Ulcinj.

  • 1

    Radio