SPORT Više

Nikić: „Ulcinj i Otrant zaslužuju bolje od druge i treće lige, prioritet ostanak u ligi“

Prej tvteuta12:54 19 Novembar 2022

Trener Fudbalskog kluba „Otrant Olimpik“, Srđa Nikić, koji je trenersko kormilo preuzeo prije gotovo dva mjeseca, gostujući po prvi put u Televiziji Teuta, kazao je da je od samog starta pozitivno iznenađen pristupom uprave kluba i dočekom u Ulcinj. Iako rezultati u dosadašnjem dijelu sezone nijesu bili na nivou, Nikić ocjenjuje da se sve može dovesti u red, jer, kako tvrdi – to ovaj grad i klub zaslužuju.

„Ako se napravi bodovni saldo, postoje realne mogućnosti da se na polusezoni pojačamo i da u drugi dio uđemo mnogo jači i ostanemo u ligu. Žao bi mi bilo da ovaj grad nema stabilnog drugoligaša, jer ovaj grad ima jako dobre navijače, ljude koji vole fudbal, agilnu upravu i mnogo klubova nema uslove kakve ima „Otrant“… Moraju neke kockice da se poslože, da podignemo na veći nivo i ako ove godine ostanemo u drugu ligu, Ulcinj i navijači mogu da očekuju mnogo veće stvari“, kazao je Nikić.

On je dodao da se treba odlučiti da li će klub biti profesionalni, ili polu – amaterski, aludirajući na to da dio fudbalera nije u potpunosti posvećen isključivo fudbalu.

Komentarišući neke očigledne sudijske propuste. posebno u posljednjih nekoliko kola, Nikić je kazao da duboko želi da vjeruje da takve greške nijesu namjerne.

„Ako jesu namjerne i ako su direktno usmjerene protiv kluba, onda imamo veliki problem. Čvrsto vjerujem da greške nisu plod namjere, nego da je u pitanju momenat, da li su te greške fatalne – jesu, nije greška samo protiv Igala, i u utakmicama prije dešavale su se greške“, kazao je Nikić.

Poslušajte između ostalog i šta očekuju pred sjutrašnji meč sa Grbljem, ali i ko su njegovi favoriti za naredno Svjetsko prvenstvo.

  • 1

    Radio