TURIZAM @sr Više

Nikad tužniji novogodišnji praznici u Ulcinju, ugostitelji i hotelijeri ogorčeni na lokalnu vlast

Prej tvteuta10:25 4 Januar 2020

Za razliku od drugih  primorskih gradova Ulcinj ni ove godine nije organizovao niti jedan zvanični događaj za vrijeme novogodišnjih praznika. Jedini koji su radili tokom novogodišnjih praznika su ulcinjski ugostitelji, koji su u svojoj režiji organizovali doček uz živu muziku, te se jedino u tim lokalima mogla osjetiti  novogodišnja atmosfera. 
Ogorčeni na lokalnu vlast, ugostitelji i hotelijeri sa Male plaže izrazili su svoje razočarenje, jer kako tvrde, ne mogu da shvate da lokalna vlast nije uradila ništa da privuče goste za Novu godinu. 

„Što se tiče novogodišnje noći, mogu da kažem da je ovo katastrofa. Nadležni organi ne čine ništa za ovaj grad. Mi smo sami organizovali toliko koliko smo bili u mogućnosti, rizikovali smo i rad u minusu. Nova godina je što se nas tiče protekla solidno, ali što se tiče korza i Pristana nije bilo deset ljudi“, tvrdi ugostitelj i hotelijer na Maloj plaži Šaćir Molić. 
Ni poznati ulcinjski ugostitelj Hasan – Cano Karamanaga ne shvata zašto bi neki turista za novogodišnje praznike došao u Ulcinj ako nema šta da doživi i da se provede. 
 „Vidjelo se po registarskim tablicama da je bilo vrlo malo stranih gostiju, oni najčešće samo  svrate u Ulcinj i produže dalje za Budvu, Dubrovnik. Mi ne radimo ništa da dovedemo više gostiju u Ulcinj, i pravo da vam kažem ne vidim razlog zbog kog bi neko došao da Novu godinu slavi ovdje“, tvrdi Karamanaga. 
Zašto se gradska vlast ni ove godine nije potrudila da u prazničnim danima priredi gostima i sugrađanima neku kulturnu ili muzičku  manifestaciju za vrijeme novogodišnjih praznika,  vjerovatno nećemo uskoro saznati. Novinari Radio Televizije Teuta već mjesecima su uskraćeni za informacije iz Turističke organizacije Ulcinja, te ni ovog puta nijesmo bili u mogućnosti da dobijemo zvaničan i konkretan odgovor. 

  • 1

    Radio