Aktuale Më shumë

Nga nesër do të nisë mbikëqyrja e shtuar inspektuese në gjashtë komuna bregdetare

Prej tvteuta12:18, 30 Qershor 2024

Nga 1 korriku, Drejtoria për Çështje të Inspektimit do të kryejë mbikëqyrje të shtuar inspektuese në territorin e gjashtë komunave bregdetare, përkatësisht në: Herceg Novi, Tivat, Kotorr, Budva, Tivar dhe Ulqin, njoftoi kjo drejtori.

“Në mbikëqyrjen e shtuar do të marrin pjesë inspeksioni i punës, i turizmit, i tregut dhe ai shëndetësor e sanitar. Sipas planit, në terren do të jenë më shumë se 70 inspektorë të cilët do të punojnë në vazhdimësi për 60 ditë, aq sa do të zgjasë mbikëqyrja e shtuar në komunat e përmendura”, theksuan ata.

Theksohet se përveç komunave bregdetare, pjesa tjetër e inspektorëve do të jetë aktive edhe në qendrat turistike në veri, pra në komunat Zhablak dhe Kollashin, në liqenin e Shkodrës, në qendrat e rafting dhe në të gjitha ato vende ku gjatë verës pritet një fluks i madh turistësh.

“Theksi do të jetë në shtypjen e punës së paligjshme, çdo lloj ekonomie gri dhe konkurrencës së pandershme. Vëmendje e veçantë do t’i kushtohet ruajtjes së shëndetit të njerëzve dhe turistëve gjatë muajve të verës. Inspektimet do të kryejnë inspektime të përbashkëta, për të kryer kontrolle njëherësh nga disa fusha të biznesit në mënyrë ekonomike dhe pa i ngarkuar subjektet e inspektimit”, njoftoi Drejtoria për Çështje të Inspektimit.

Përfaqësuesit e Drejtorisë për Çështje të Inspektimit organizuan një sërë takimesh me përfaqësues të vetëqeverisjes lokale, Administratës Tatimore, Drejtorisë së Policisë dhe institucioneve të tjera me të cilat do të bashkëpunojnë me qëllim të realizimit sa më të lartë të këtij sezoni turistik.

Ata theksojnë se aplikimet mund të dorëzohen me postë, e-mail: applications@uip.gov.me, si dhe duke telefonuar pa pagesë në qendrën e thirrjeve (080/555-555).

Nga data 1 korrik deri në fund të gushtit, zyra e gjendjes civile do të jetë në shërbim çdo fundjavë dhe gjatë ditëve të festave të ardhshme (ora e punës 07:00-15:00) dhe ftojnë të gjithë qytetarët që t’i denoncojnë parregullsitë, të përgjigjen menjëherë nëse janë në juridiksionin e tyre ose t’ia përcjellin ato autoriteteve kompetente për veprime të mëtejshme.

Të gjitha listat kontrolluese që shpjegojnë se çfarë dokumentacioni kërkohet të përgatitet nga subjekti i mbikëqyrjes para ardhjes së inspektimit kompetent publikohen në faqen e internetit të Drejtorisë për Çështje të Inspektimit. (https://www.gov.me/uip/kontrolne-liste)

Ata u bëjnë thirrje të gjithë subjekteve ekonomike dhe të gjithë faktorëve të mjedisit të biznesit që të respektojnë rregulloret ligjore pozitive dhe në këtë mënyrë të mirëpresin rritjen e mbikëqyrjes gjatë sezonit, e cila, shpresojnë se do të jetë e bollshme si në numrin e turistëve, ashtu edhe në biznesin e suksesshëm në të gjitha degët ekonomike.

  • 1

    Radio