AKTUELNO Više

Nestručno upravljanje Bojanom dovelo do trenutnog stanja, vlasnici kuća protiv odvođenja pijeska

Prej tvteuta09:36 26 Oktobar 2020

Udruženje vlasnika objekata na Adi Bojani i nekoliko građana okupilo se juče kod deponije pijeska na ostrvu, odakle su željeli da apeluju na državne organe i čelnike nadležnih institucija na stanje u koje je Bojana dovedena ali i na njeno neadekvatno upravljanje. U moru problema na Bojani, kao posljednji gorući problem  je nestajanje plaže i nestručno upravljanje ovim područjem.

“Ne sumnjamo u ispravnost dokumentacije ali na terenu problem je više nego očigledan. Obala je smanjena za preko 50 metara, zbog slane vode koja se vadi zajedno sa pijeskom osušeno je na stotine stabala, štetu po biodiverzitet nismo ni mogli da sagledamo.

Želimo da naglasimo da nismo protiv radova koji se izvode na održavanju desnog rukavca, već smo isključivo protiv nestručnog načina na koji se oni vrše i planiraju, jer svi rezultati govore da se nešto radi pogrešno”, poručili su  iz ovog Udruženja.

Pored očiglednog problema devastacije područja u nedavnoj izjavi Uprave za Vode medijima je rečeno da se čeka upotpunjavanje dokumentacije kako bi se izvršila prodaja iskopanog pijeska koji je navodno građevinski podoban. “Mišljenja smo da je ova izjava besmislena i neosnovana jer je deponovani pijesak potrebno pod hitno vratiti plaži na ostrvu, ali smo takođe svjesni da će i on biti brzo izgubljen ako se još nešto ne uradi”, zaključuju iz Udruženja.

  • 1

    Radio