Aktuale Më shumë

“Nën mentorimin e Beogradit, ne u grindëm me të gjithë në rajon”

Prej tvteuta12:31, 15 Qershor 2024

Kryetari i Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS), Danijell Zhivkoviq tha se nuk do të lejojë vendosjen e dyshtetësisë dhe as nuk do të lejojë ndryshime në simbolet shtetërore dhe Kushtetutën. Ai gjithashtu pretendon se Mali i Zi, nën mentorimin e Beogradit, është në kundërshtim me të gjithë në rajon sot.

Në Konferencën Zgjedhore Komunale, PDS Ulqin zgjodhi anëtarët e Bordit Komunal. Konferencën e hapi Zhivkoviq, i cili pas një retrospektive të shkurtër të asaj që ka bërë PDS, si në nivel lokal ashtu edhe në atë shtetëror, theksoi se politika serioze dhe e përgjegjshme fillimisht merret me vetveten, e pastaj me konkurrencën politike.

“Koha e kaluar në opozitë na dha një pasqyrë të mirë se çfarë duhet të ndryshojmë në qasjen tonë dhe ku kemi bërë gabime në periudhën e mëparshme. Është e vërtetë, ne kemi bërë shumë për Malin e Zi, kemi rikthyer pavarësinë, kemi ndjekur rrugën evropiane, por vitet e fundit jemi larguar nga ajo që është thelbi i angazhimit në politikë – qytetarët dhe përmirësimi i standardit të jetesës. Filluam të rrëmbeheshim se nuk mund të mundeshim dhe morëm një paralajmërim më 30 gusht. Dhe është mirë që është kështu, që ne vetë të kuptojmë se ku gabojmë dhe çfarë duhet korrigjuar për të qenë pjesë e pandarë e qeverisë në të ardhmen. Duhet t’i përkushtohemi qytetarëve dhe kjo është e vetmja rrugë për një politikë të suksesshme. Nëse vazhdojmë të punojmë kështu këtu, në Ulqin, nuk kam dyshim se edhe pas dy vitesh do të vazhdojmë ta ushtrojmë pushtetin këtu”, tha Zhivkoviq.

 

  • 1

    Radio