SliderMN Više

„Neizmjerno zadovoljstvo što sam bio u Vladi, Zenka glasao po svom nahođenju, a ne u ime koalicije“

Prej tvteuta10:39 22 Avgust 2022

Saopštenje ministra za ljudska i manjinska prava Fatmira Đeke:

„Kao ministar za ljudska i manjinska prava izražavam veliko zadovoljstvo zbog rada u 43. Vladi Crne Gore čiji je premijer dr Dritan Abazović. Imali smo odličnu saradnju koja je rezultirala nizom izuzetnih rezultata na mnogim poljima.
Za mene je kao čovjeka i političara bilo neizmjerno zadovoljstvo što sam bio u Vladi koja je maksimalno poštovala sve manjine, koja je bila najinkluzivnija do sada i gdje je svima bilo udobno.
Vjerujem da se to osjećalo i u našem društvu. Barem je to bila naša namjera. Zato smo pri našem Ministarstvu osnovali, po prvi put, Direktorat za interkulturalizam, uvjereni da je u međusobna saradnja, plodonosno prožimanje i puna ravnopravnost svih različitosti naš najveći kapital koji moramo čuvati i unapređivati.
Takođe, želim da istaknem, kao lider albanske nacionalne stranke i predstavnik albanskog naroda, a koji je bio nosilac liste Albanska koalicija “Jednoglasno“ na posljednjim parlamentarnim izborima, da se pri glasanju o nepovjerenju Vladi poslanik Mehmet Zenka izjašnjavao po svom nahođenju i interesima, a ne u ime naše koalicije koja je osvojila mandat. Napominjem da sam ja, nakon što sam izabran za ministra, prepustio Zenki mjesto poslanika.
Sa zadovoljstvom dodajem da smo sa drugom koalicijom, Albanska lista, koja ima poslanika u Skupštini Crne Gore i ministra u Vladi, imali identične stavove po ovom pitanju. To znači da najveći broj političkih predstavnika našeg naroda, a koje imaju ubjedljivu podršku građana, zna da donosi prave odluke u izazovnim situacijama“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 1

    Radio