SPORT Više

NEĆU VAKCINU, žrtvovaću trofeje ako mi budu tražili da je primim!

Prej tvteuta08:46 15 Februar 2022

„Meni su principi i pravo na odlučivanje o tome što ću unositi u svoje tijelo puno važniji od bilo koje titule ili čega drugog što donosi rezultat. Pokušavam biti budem usklađen s mojim tijelom koliko je god to moguće“, rekao je Đoković

Novak Đoković je odlučio da ćutanje prekine u ekskluzivnom intervjuu za BBC, u kome je kazao da se neće vakcinisati protiv koronavirusa.

Đokovića je novinar na početku intervjua pitao da li je spreman da istraje u svom stavu, čak i ako bi to značilo da ne može nastupati na Grend slemovima.

Odgovor je bio kratak i odlučan:

„Da, to je cijena koju sam voljan da platim.“

Đoković je ponovio da nije protiv vakcinacija.

„Nikad nisam bio protiv vakcina, vakcinisao sam se kao dječak, ali sam uvijek podržavao slobodu na to da sami odlučujemo o tome što ćemo stavljati u naše tijelo“.

„Meni su principi i pravo na odlučivanje o tome što ću unositi u svoje tijelo puno važniji od bilo koje titule ili čega drugog što donosi rezultat. Pokušavam bitida budem usklađen s mojim tijelom koliko je god to moguće“, rekao je Đoković.

Đoković je prošlog mjeseca deportovan iz Australije i nije mu bilo dozvoljenu da igra na Australijan openu, jer nije vakcinisan.

Sud je odlučio da ga ministar imigracija Aleks Houk ima pravo da odluči da ga deportuje iz Australije jer je zbog svojih stavova „opasan za javno zdravlje nacije“.

  • 1

    Radio