Sociale Më shumë

Në Ulqin shënohet Dita ndërkombëtare e mjedisit

Prej tvteuta11:24, 6 Qershor 2020

5 Qershori u caktua si Dita Botërore e Mjedisit nga Asambleja e Përgjithshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Kjo datë u zgjodh sepse përkon me ditën e hapjes e Konferencës së OKB-së mbi Mjedisin, që u mbajt në vitin 1972 në Stokholm. Qëllimi i këtij vendimi ishte të shtonte ndërgjegjësimin për mjedisin, të tërhiqte vëmendjen politike mbi këto çështje si dhe të nxiste veprimin individual në këtë drejtim. Në mbarë botën organizohen aktivitete të ndryshme për të shënuar këtë datë, edhe në Ulqin organizata Martin Schniedere Jacoby kanë organizuar aktivitet në pyllin e pishave me mesazhe të ndryshme.

  • 1

    Radio