Sociale Më shumë

Në Podgoricë do të ndërtohet një shtëpi për të moshuarit dhe personat me aftësi të kufizuara

Prej tvteuta07:49, 30 Shtator 2020

Qeveria ka miratuar Vendimin për krijimin e Institucionit Publik për Akomodimin e të Rriturve me Aftësi të Kufizuara dhe të Moshuarve “Podgorica”, i cili do të jetë brenda fushës së DUP “Konik – Aeroporti i Vjetër III” dhe do të ketë një kapacitet prej 270 vendesh.Ky është vendimi i Qeverisë së Malit të Zi nga e enjtja, pa mbajtur një seancë.Vlera e këtij investimi është 12 500 000 euro.

– Akomodimi i të rriturve me aftësi të kufizuara dhe të moshuarve tani është realizuar në institucionet publike për akomodimin e të rriturve me aftësi të kufizuara dhe të moshuarve në Pljevlja, Bijelo Polje dhe Risan dhe me ofruesit e shërbimeve të akomodimit për të cilët Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale ka lëshuar licenca për të kryer aktivitete – shtëpia e të moshuarve “Duga” dhe “Nana” nga Danilovgrad. Ky vendim themelon gjithashtu një institucion publik për akomodimin e të rriturve me aftësi të kufizuara dhe të moshuarve në Podgoricë me një kapacitet prej 270 vendesh – thuhet në njoftimin e Qeverisë.Siç deklarojnë ata, kjo hapësirë ​​jetese do të ketë një sipërfaqe bruto prej 11,225 metra katrorë, dhe sipërfaqja e shfrytëzueshme e ndërtesës do të jetë 9,807 metra katrorë.

  • 1

    Radio