Aktuale Më shumë

“Ne nuk jemi degë politike e askujt, me përvojën tonë do ta ndihmojmë Malin e Zi të rimëkëmbet”

Prej tvteuta13:50, 24 Qershor 2024

Ish-kryeministri malazez dhe zyrtari i PDS-së Dushko Markoviq prezantoi sot programin politik të Partisë Rruga Evropiane (SEP). Ai bëri të ditur sot se partia e sapoformuar nuk është “projekt i askujt, as pasardhës, as degë politike”. Ai thotë se do të jenë të gatshëm për zgjedhje të jashtëzakonshme apo parlamentare dhe se do të jenë të gatshëm të garantojnë hapjen ndaj aktorëve politikë në kërkimin e emëruesit më të madh të përbashkët për çështjet për të cilat nuk pajtohen.

“Në proklamatën dhe manifestin e Komisionit Nismëtar që keni marrë janë bërë të ditura arsyet që na kanë shtyrë për formimin e partisë. Besojmë se proceset politike dhe ekonomike në vend dhe jashtë në tre-katër vitet e fundit janë menaxhuar në mënyrë legjitime, në mënyrë joserioze dhe të papërgjegjshme, në një mënyrë që rrezikon sovranitetin dhe stabilitetin ekonomik shtetëror të Malit të Zi dhe rendin e tij kushtetues, karakterin e tij civil dhe fatkeqësisht edhe kohezionin e popujve të tij”, tha sot Markoviq.

Ai shton se të gjitha këto së bashku krijojnë një atmosferë mosbesimi dhe pasigurie në shoqërinë tonë.

Ai thotë se dyert e tyre janë të hapura për të gjithë ata që në zgjedhjet e fundit nacionale “nuk e njohën ofertën politike që do t’i besonin dhe kaq ishte një numër i madh i elektoratit. Gjithashtu për të gjithë ata që janë të zhgënjyer dhe ndjehen të mashtruar nga aktorët politikë që dhanë votën e tyre dhe të tillë ishin jo pak”.

“Partia e Progresit Evropian do të ofrojë një listë të ndryshme dhe më serioze të objektivave programore politike dhe të përgjegjshme që do të ofrojmë. Me një përkushtim të plotë në rrugën evropiane të Malit të Zi dhe progresin e tij të përgjithshëm, ne garantojmë hapjen ndaj aktorëve politikë në kërkimin më të madh. emërues i përbashkët rreth çështjeve për të cilat nuk pajtohemi, si dhe gatishmërisë për të dialoguar për nevojat e shtetit dhe qytetarëve ku dallojmë”, tha Markoviq.

  • 1

    Radio