Sociale Më shumë

Në bregdetin e Ulqinit ndodhen një numër i madh i delfinëve

Prej tvteuta09:50, 22 Shkurt 2018

Në Galerinë e Qendrës për Kulturë , Muzeu i Ulqinit organizoi aktivitetin ” “Deti pasuri e Ulqinit” që i kushtohet hapsirës detare të Ulqinit, në kuadër të së cilës këtë vit në bashkpunim më organizatën Dolphin Project eshte  trajajtuar  tema “Deti i Shëndetshëm” . Para një numri të madh  të të pranishmëve u bë prezantimi i rezultatit të hulumtimeve të shoqatës për studimin e delfineve nga Turqia të cilët janë duke qëndruar në zonën bregdetare të Malit të Zi që nga viti 2016 .

Nga “Dolphin Project ” deklaruan që në ujrat e Ulqinit jetojnë një numër i madh i delfineve , kujdesi ndaj të cilëve mungon . Me këtë qëllim këta studiues apelojnë tek të gjithe banorët e Ulqinit që të vetedijësohen në këtë drejtim dhe të tregohen më të vëmendshëm në ruajtjen e ekosistemit i cili sipas tyre është në rrezik.

  • 1

    Radio