Slider Më shumë

Në 10 ditë më shumë se 21 mijë vendime për vetëizolim

Prej tvteuta17:55, 10 Janar 2022

Drejtoria për Çështje të Inspektimit ka njoftuar se nga 27 dhjetori deri më 8 janar janë shkruar 21 282 vendime për izolim. Domethënë, siç thonë ata, mesatarisht 2500 vendime për vetëizolim në ditë. Gjatë pushimeve, thonë ata, nuk ka pasur shkelje të mëdha të masave epidemiologjike.

Ndihmësdrejtoresha e Drejtorisë për Çështje të Inspektimit, Ana Vujosheviq, e ftuar në programin e mëngjesit të RTMZ, tha se nuk është e mundur të lëshohen kaq shumë vendime brenda një dite dhe të futen në sistem, kështu që, siç shtoi ajo, u deshën tre deri në katër ditë nga marrja e një testi pozitiv në Covid-19 deri në përpunimin e vendimit.

Ata i lusin qytetarët për durim.

Nëse, siç tha Vujosheviq, vendimi nuk merret pas 4 ditësh, duhet të kontaktohet Inspeksioni Sanitar.

“Mjafton që punëdhënësi të tregojë një test pozitiv, nëse kjo nuk mjafton, zgjidhja do të çojë në skadimin e izolimit,” tha Vujosheviq.

Ajo tregon se gjatë pushimeve nuk ka pasur shumë shkelje të masave epidemiologjike

“Kanë pasur 5 kallëzime penale për mos respektim të masave, tre prej tyre në Zhablak, dy në Plevla. Një procedurë kundërvajtëse është iniciuar për mosmbajtje të maskave. Gjithsej ka pasur rreth 20 parregullsi, janë vizituar rregullisht objektet, fokusi ishte në objektet që organizuan natën e ndërrimit të viteve dhe qendrat turistike dimërore Kollashin dhe Zhablak”, tha Vujosheviq.

  • 1

    Radio