Aktuale Më shumë

Ndryshimet në Ligjin për Regjistrim janë dërguar në Kuvend

Prej tvteuta14:01, 16 Nëntor 2023

Shumica parlamentare ka dorëzuar sot ndryshimet dhe plotësimet në ligjin e regjistrimit. Ndryshimet e këtij akti, siç u tha Portalit RTMZ, janë në përputhje me marrëveshjen e subjekteve parlamentare, të cilën e ka propozuar kryeministri Millojko Spajiq.

Spajiq paraprakisht pranoi të gjitha kërkesat e opozitës dhe Monstat shpalli zyrtarisht një thirrje të re publike për regjistruesit.

Është planifikuar zgjerimi i komisioneve të regjistrimit me dy anëtarë të rinj të opozitës dhe një anëtar të këshillit të popujve më pak të shumtë në qytetet ku ata përfaqësohen.

Dokumenti parashikon se do të bëhet një ftesë e re publike për regjistruesit dhe instruktorët, e cila përveç kushteve të përgjithshme do të përmbajë një masë afirmimi për anëtarët e popullsisë rome në formën e arsimit të nivelit të tretë.

“Kjo do të nënkuptojë mundësinë e regjistrimit dhe pjesëmarrjes së re sipas barazisë së rënë dakord, që do të specifikohet në marrëveshjen për kushtet e mbajtjes së regjistrimit, sipas modelit siç është bërë në vitin 2011”, thuhet në dokument.

Dokumenti gjithashtu specifikon se si të përdoret softueri për të kontrolluar të gjitha të dhënat.

Ekziston gjithashtu një detyrim për të mundësuar mbikëqyrjen parlamentare përmes formimit të një komisioni parlamentar mbi bazën e barazisë ndërmjet qeverisë dhe opozitës me bashkëkryesimin e kryesimit të komisionit në fjalë.

Projektmarrëveshja parashikon një kontroll të detajuar të futjes së të dhënave.

  • 1

    Radio