Sociale Më shumë

Ndryshime thelbësore në Ligjin e ri për punë

Prej tvteuta10:08, 26 Gusht 2019

Ligji i ri për punë, propozimi i të cilit është në përgatitje, përmban disa ndryshime themelore , ku ndër më të rëndësishmit cilësohen kufizimi i orëve maksimale të punës në 48 orë në javë duke llogaritur edhe orarin shtesë, si dhe pamundësia e nënshkrimit të dorëhqjeve blanko. Me ligjin e ri po ashtu të punësuarit duhet të kenë minimalisht 24 orë pushim në javë, por edhe 12 orë ndërmjet dy ditëve të punës të cilët shfrytëzohen në vazhdimsi. Risi tjetër do të jetë edhe e drejta për pushim vjetor, ku me ligjin e ri ai nuk do të mund të paguhet siç ishte deri tani.

  • 1

    Radio