HRONIKA Više

Nastavak akcije SDT-a: Uhapšen policajac i još dvije osobe, oduzet novac i pokretna imovina

Prej tvteuta09:11 29 Mart 2023

Policija vrši pretrese na više lokacija kod osoba za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim klanovima, potvrđeno je portalu Dan iz MUP-a. Pretresi se vrše u Bijelom Polju, Budvi i Tivtu.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva lišen je slobode policijski službenik i još dva lica, saopšteno je iz SDT-a.

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je sinoć i jutros lišilo slobode policijskog službenika Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D.K., i M.G. i D.P., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i pretreslo njihove stanove i druge prostorije koje koriste, oduzevši veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, u istom predmetu, zbog istog krivičnog djela, ranije su lišeni slobode M.Š. i V.J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru.

Lica lišena slobode će biti sprovedena specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku.

– Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi, naveo je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

  • 1

    Radio