AKTUELNO Više

Narednih dana veoma toplo, temperature i preko 40 stepeni

Prej tvteuta10:05 22 Jun 2021

Ljeto je kalendarski zvanično počelo u ponedjeljak 21. juna, a već od prvog dana ljeta prema najavama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju posljednji junski dani biće izuzetno topli. Najtoplije temperature očekuju se u Bjelopavlićkoj ravnici, u Podgorici i Danilovgradu, gdje će temperature preći 40.-ti  Celzijusov podiok. Kako preko dana, u ovim krajevima očekuju se i visoke temperature i u noćnim satima.

„Prema prognostičkom materijalu, narednih dana o;ekuje se pretežno sunčano vrijeme uz povremenu slabu do umjerenu oblačnost i rjeđu pojavu nestabilnosti na planinama. U većem dijelu zemlje očekuju se ljetnje temperature iznad 30 stepeni“, saopštila je meteorološkinja Daliborka Gojković-Bajčeta za RTCG.

I UV zraci će u narednom periodu biti izuzetno visoki, te iz Zavoda apeluju na građane da izbjegavaju pretjerano i predugo izlaganje Suncu.

Što se tiče temperatura u Ulcinju, one će ipak biti u okviru normale, i neće biti tropskog karaktera. Do kraja sedmice u Ulcinju se očekuje  stabilno i sunčano vrijeme. Temperatura mora oko Ulcinja je oko 23 stepena.

S. Vukčević

  • 1

    Radio