Naredne sedmice početak rekonstrukcije kino sale, u planu još dva značajna konkursa

Prej tvteuta10:41 25 Septembar 2021

Kako bi naš grad izgledao ljepše i uređenije, služba gradskog arhitekte pokrenula je neke nov – stare konkurse i planove. Vršioc dužnosti Glavnog gradskog arhitekte Opštine Ulcinj Dren Rogova, kazao je za TV Teuta da je po drugi put raspisan konkurs za arhitektonsko rješenje „Ploče“, u zahvatu izmjena i dopuna detaljnog urbanističkog plana „Ulcinj – grad“, za lokalitet Pristan u Ulcinju.

„Konkurs je jedini način da se taj prostor valorizuje, da se taj parking iskoristi, kao i parkovno uređenje, u dijelu gdje je postojeći parking na ploči. Naša želja je da što više kolega arhitekata učestvuju u ovom konkursu“, kazao je Rogova, koji se nada da će se nakon prvog konkursa u maju, sada ipak neko javiti i dati svoje rješenje.

U planu su još dva konkursa, za dio Pristana i sportski centar u Štoju. Rogova je najavio da se u narednoj sedmici očekuje početak rekonstrukcije kino sale, što je zajednički projekat Opštine Ulcinj, Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

„ Izradu tog objekta očekujemo najdalje u narednoj sedmici. Prvu mikrolokaciju očekujemo uskoro, radovi su pri kraju, a otvaranje će svakako biti u skladu sa epidemiološkom situacijom“, potvrdio je Rogova.

Povodom Svjetskog dana arhitekture, Opština Ulcinj organizuje simpozijum gdje će biti pozvani sve arhitekte Ulcinja.

„Cilj je budući razvoj grada kroz pragmatično učestvovanje arhitekata, i pokretanje još bolje saradnje sa lokalnim arhitektama“, zaključuje Rogova.

S. Vukčević

 

 

 

  • 1

    Radio