AKTUELNO Više

Napadnut turistički inspektor prilikom vršenja nadzora, službenici policije brzo reagovali

Prej tvteuta15:49 27 Januar 2023

Dana 20.1.2023. godine, oko 19:55 časova, prilikom vršenja inspekcijskog nadzora ugostiteljskog objekta u Podgorici, turistički inspektor Uprave za inspekcijske poslove, A.V.  napadnut je od strane odgovornog lica M.L, na način što imenovani nije dozvolio da se izvrši inspekcijski nadzor ugostiteljskog objekta čiji je vlasnik, ometajući službeno lice u vršenju službene dužnosti, upućujući pritom prijetnje turističkom inspektoru da će upotrijebiti silu.

Tom prilikom, turistički inspektor A.V, pristupio je  službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica i podnio pisanu prijavu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta.

Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji policijskih službenika, koji su odmah po saznanju za gore navedeni događaj izašli na lice mjesta, imenovani je priveden u službene prostorije OB Podgorica.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se, nakon prikupljanja obavještenja na okolnosti događaja, izjasnio da se lice M.L. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo -napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te da se isti privede kod DT radi daljeg saslušanja.

  • 1

    Radio