SliderMN Više

Napad na autobus na Kosovu – Eljšani:“ Nije riječ o terorističkom napadu“

Prej tvteuta08:36 27 Novembar 2021

Zamjenik direktora regionalne policije Peć Veton Elšani izjavio je da prve sumnje zasnovane na istragama pokazuju da je napadač autobusa možda bio sam, počinivši težak zločin u Glođanu, gdje su poginule tri osobe – vozač i dva učenika.

On je za Radio 1 odbacio mogućnost terorističkog napada. Rekao da su angažovane sve elitne policijske jedinice regiona i da se vrlo brzo očekuje da im se pridruže i one iz Prištine, na čelu sa generalnim direktorom.

Maskirani napadač ubio je „kalašnjikovom“ tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane. Policija pokrenula potjeru za napadačem. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. Motiv napada za sada nije poznat.

Mediji prenose da je ubijeno dvoje studenata i vozač autobusa, kao i da su troje stradalih albanske nacionalnosti.

Tužilac nadležan za oružani napad u Glođanu rekao je da postoji nekoliko različitih pravaca istrage i da za sada ne postoji definitivan motiv za koji se sumnja da je doveo do ubistva tri osobe, ali da se radi na otkrivanju mogućih počinilaca zločina.

„Vozač je bio mrtav i ovo dvoje dece smo odvezli u bolnicu, ali nije bilo znakova života“, rekao je predstavnik sela Glođane Mustafa Seljmani.

  • 1

    Radio