Nakon trodnevnih radionica, srednjoškolcima uručene omladinske kartice

Prej tvteuta15:35 1 Oktobar 2021

U saradnji sa NVO “Centar za omladinsku edukaciju “ Evropska omladinska kartica organizovala je trodnevnu radionicu za učenike Srednje mješovite škole ,Bratstvo – Jedinstvo “. Cilj organizovanja radionica osim raspodjele EYCA (European Youth Card)  kartica, jeste jačanje kompetencija mladih , davanje podstreka mladima da budu aktivniji, prepoznaju prilike za lični razvoj i dodatno se edukuju participacijom u  aktivnostima  podrške očuvanja mentalnog zdravlja mladih, razvoja socio-emocionalnih vještina i podrške razvoju preduzetništva mladih.

„Današnja sesija ticala se  preduzetničkog učenja, i pokušala sam da im podignem preduzetničke sposobnosti koje svi mi krijemo u sebi. Tu se radi i o sposobnosti da bilo koju ideju sprovedemo u djelo, bilo da se radi o biznis ideji, maturskoj zabavi i tome slično. To su neke životne vještine koje svako od nas treba da ima“, kazala je predavač Mirela Rajković, koja je ujedno i izvršna direktorica Mreže mladih jugoistočne Evrope.

Na radionicama je učestvovalo oko četrdesetak učenika. Interesovanje djece prema riječima Rajkovićeve   bilo je veliko i pokazali su široko znanje.

Nakon završetka radionica, učenicima su dodijeljene kartice kojima mogu ostvariti značajne popuste širom Evrope. Kartice je uručio predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, koji je kazao da se mladima trebaju pružiti prilike, jer oni imaju najveće kapacitete i kao takvi se moraju uvijek podržavati.

„Ova kartica daje brojne pogodnosti, i naši mladi – srednjoškolci i studenti mogu da ostvare brojne pogodnosti pri kupovini, transportu i slično. Ovo je jedan vid stimulansa mladima, i želio bih da pohvalim rukovodstvo škole „Bratstvo –  Jedinstvo“, i da se na tome radi kako bi naši naraštaji imali pravac koji je potreban Ulcinju“, poručio je Dabović.

S. Vukčević

  • 1

    Radio